ce-ne-inteapa.ro

Instructiuni de utilizare 

 

HARTI DISTRIBUTIE

1. Dupa deschiderea hartii interactive, in partea din stanga sus paginii se afla un meniu cu 3 butoane, indicand capuse, tantar, respectiv flebotom)

2. Acceseaza oricare dintre cele 3 butoane si se va afisa lista cu speciile. Fiecare specie este marcata cu o anumita culoare si poti selecta fie toate speciile, o singura specie sau mai multe specii.

3. Pe harta se va afisa distributia speciilor selectate.

4. Daca alegi casuta ”Toate speciile”, pe harta se va afisa distributia tuturor speciilor tipului de vector biologic selectat (capusa, tantar sau flebotom).

5. In cazul in care, nu selectezi nicio casuta, pe harta se va afisa distributia aferenta tuturor speciilor tipului anterior selectat. Foloseste “zoom in”, “zoom out” pentru a te apropia sau indeparta de un punct. Semnul “+” din coltul din dreapta jos al paginii este pentru “zoom in”, iar semnul ”-” este pentru “zoom out”. De asemenea, tot in acest scop, se poate utiliza si scroll-ul mouse-ului

 

HARTA PROBABILITATE

Harta de probabilitate indica probabilitatea statistica asociata prezentei celei mai des intalnite specii de capusa din Romania, Ixodes ricinus. Harta este construita dintr-un grid alcatuit din mai multe patrate cu latura de 1 km. Fiecare patrat are o anumita culoare ce exprima intervalul de probabilitate prezentat in legenda hartii (chenarul din partea dreapta jos). Pentru a vedea patratul afiliat locatiei tale, foloseste functiile de “zoom in” si “zoom out” marcate prin semnele “+” si “-”. Acestea iti permit sa te apropii sau sa te indepartezi de o anumita locatie. De asemenea, tot in acest scop, se poate utiliza si scroll-ul mouse-ului.

Harta de probabilitate este disponibila si pe aplicatia VectExcel.